Tendermanager – Trigion – Schiedam

Functieomschrijving

Hou jij van winnen, doe je alles voor de winst en kan je dit opschrijven? Als Tendermanager sta je op het commerciële kruispunt van de organisatie en bepalen mede jouw werkzaamheden de uitkomst. Je bent verantwoordelijk voor het gehele tenderproces, maar bij ons dan ook echt. Op basis van de kernzorg van de klant bepaal jij samen met het door jou samengestelde team aan experts het aanbod. Dit aanbod vertaal jij tot leesbare en overtuigende teksten. Het resultaat is dat de opdrachtgever geen andere keuze heeft dan voor Trigion te kiezen. Hoe en waar je dit precies doet is volledig aan jezelf, alleen het eindresultaat of het lerend vermogen telt. Of je nou een ervaren Tendermanager bent, de tweede stap in je tender carrière wil maken, schrijver of als starter de drive hebt om jouw sales/schrijf kunsten te verbeteren, wij komen graag met je in contact.

Waarom Tendermanager bij Trigion worden:

 • Afwisseling: Trigion bestaat uit diverse onderdelen en je schrijft tenders voor uiteenlopende branches. Je managet tenders voor man beveiliging, maar bijvoorbeeld ook voor beveiligingstechniek oplossingen (camera’s & toegangscontrole), Buitengewoon opsporingsambtenaren, software voor meldkamers, bruggen en sluiswachters, bedrijfsrecherche, straatcoaches, cybercrime of een combinatie van diensten. Je doet elke keer nieuwe kennis op en komt in aanraking met nieuwe mensen en branches.
 • Vrijheid: aangezien Trigion landelijk opereert heb je de vrijheid om te werken waar je wil: op één van de regio kantoren (o.a. Amsterdam, Eindhoven, Zwolle, Woerden), thuis óf op het hoofdkantoor in Schiedam (wat in principe je uitvalbasis wordt). Nu werken we thuis.
 • Je wordt onderdeel van een hecht team dat bestaat uit 6 Tendermanagers die samen focussen op kwaliteitsverbetering en kennisdeling. Alles om een winnende propositie neer te zetten voor een aanbesteding!

  Selectie van de werkzaamheden:
  • winnende teksten schrijven. De klant beoordeelt je voor een groot gedeelte op de teksten, dit is dus een belangrijk gedeelte van je werkzaamheden;
  • teksten schrijf je op basis van input (die je waar nodig bent gaan halen);
  • strategiesessies organiseren en voorzitten;
  • strategie voor de tender bepalen, toetsen en uitwerken;
  • beheren platformen waarop de tenders binnen komen;
  • selecteren en beheren tenderteam op basis van expertise;
  • bewaken en halen van deadlines;
  • sparren met alle lagen binnen de organisatie;
  • winnen van tenders.
   

  Wat je krijgt

  Trigion biedt in deze rol een hoge mate van flexibiliteit zoals het zelfstandig indelen van je werkzaamheden en werktijden. Je krijgt een leaseauto, laptop, mobiele telefoon, tantième regeling en goede primaire (€ 3.396,25 tot maximaal € 5.659,33 bruto per maand exclusief vakantiegeld) en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld netto onkostenvergoeding).

  Ook investeert Trigion veel in de ontwikkeling van haar Tendermanagers met o.a. (schrijf) trainingen, maar ook in het nemen van een dominante rol gedurende een tender.
   

  Wie je bent

  Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in communicatie, marketing, journalistiek en /of een commerciële studierichting. Daarnaast kan je uitstekend zelfstandig werken, beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je proactief en kan je projectmatig werken. Je bent in staat concrete en leesbare teksten te schrijven gebaseerd op een strategie.

  Klik hier om te sollciteren