Onderzoeksstage Masteropleiding Psychologie of Orthopedagogiek – Arkin Jeugd & Gezin – Schiedam

Taken en verantwoordelijkheden
Arkin is een overkoepelende stichting die 12 merken omvat die psychiatrische- en verslavingszorg bieden in de regio’s Amsterdam en Utrecht. Arkin is ook opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.

Arkin verricht onderzoek om de kwaliteit van de zorg en van het primaire proces te verhogen. Onze onderzoeksafdeling faciliteert en participeert in (inter)nationale onderzoeken die toonaangevend zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de Amsterdamse Universiteiten.

Arkin Jeugd & Gezin is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en verslavingszorg met verschillende locaties in Amsterdam en bestaat uit de volgende teams: 4 poliklinieken (Baarsjesweg, Wisselwerking, Strekkerweg en Ganzenhoef), FACT Jeugd Amsterdam, Project aan Huis, Centrum voor Relationele Therapie, en Jellinek Jeugd.

 
Functiebeschrijving

Je gaat vanuit de afdeling Wetenschappelijk Onderzoek 2 dagen per week meewerken aan de dataverzameling van lopend onderzoek bij Arkin Jeugd & Gezin. Daarnaast kun je 1 dag per week een scriptie schrijven over een onderwerp naar keuze uit een van onze afgeronde grote onderzoeksprojecten bij volwassenen (bijv. een RCT naar terugvalpreventie bij depressie).

Het lopende onderzoek bij Jeugd & Gezin richt zich op de effectiviteit van een internet-based emotieregulatie-training (ERT) bij jongeren (13-19 jaar) met een depressie en/of een angststoornis.
De dataverzamelingswerkzaamheden nemen 2 dagen per week in beslag. Hierbij kun je denken aan:

  • het afnemen van screeningsinterviews en het motiveren van jongeren (en hun ouders).
  • het hebben van contact met behandelaren om na te gaan of jongeren geschikt zijn om deel te nemen aan het onderzoek.

De dataverzameling doe je voornamelijk op de afdeling Onderzoek (Klaprozenweg in Amsterdam-Noord). Ten behoeve van het onderzoek ben je ook regelmatig op een behandelafdeling van Arkin Jeugd & Gezin aanwezig (Baarsjesweg, Amsterdam West). Vanwege Corona-maatregelen is het in overleg ook mogelijk om (deels) vanuit huis te werken.
Profiel kandidaat

  • Je bent een gemotiveerde masterstudent klinische psychologie of orthopedagogiek.
  • Je hebt affiniteit met jongeren en met depressie- en angstproblematiek.
  • Je hebt affiniteit met het doen van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
  • Je kunt goed en flexibel samenwerken en wanneer dit nodig is voor jezelf opkomen.
  • Je bent van maart tot september 2021 3 dagen per week beschikbaar: 2 dagen voor dataverzameling + 1 dag voor het (thuis) schrijven van je scriptie. De weekdagen worden in overleg vastgesteld.

Geboden wordt

  • Je maakt kennis met de organisatie van een grote GGZ-instelling en je krijgt zicht op wetenschappelijk onderzoek binnen deze instelling rondom de behandeling van en zorg voor kinderen en jeugdigen.
  • Op het stageonderdeel ‘assistentie bij dataverzameling’ van 16 uur per week is een stagevergoeding conform de CAO GGZ van toepassing. De scriptie-schrijfdag is ‘eigen’ tijd en kun je op de onderzoeksafdeling, op de universiteit of thuis besteden.

more information

Voor meer informatie over deze stageplek kun je contact opnemen met Julie Emmelkamp (wetenschappelijk onderzoeker), telefoon 06 12148586.

Vooralsnog is deze vacature tot en met 5 februari 2021 gepubliceerd. Indien we vóór deze datum voldoende sollicitaties ontvangen hebben, kan de vacature eerder gesloten worden. Wacht dus niet te lang met solliciteren.

 

Voor meer informatie bekijk onze bedrijfspagina (klik op ons logo bovenaan de vacature).
Solliciteren?
Solliciteer direct via onderstaande button.
 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier om te solliciteren