Category Buyer Fulltime ProfessionalsNederland – Huisman – Schiedam

Ben jij de Category Buyer die ‘equipped for impact’ is?

Ben je op zoek naar een baan waarbij je ervoor zorgt dat componenten, equipment en servicediensten, die nodig zijn voor onze projecten, tijdig, binnen budget en volgens de afgesproken kwaliteitseisen en processen worden besteld? Beschik jij over wat nodig is om impact te maken? En heb je een bachelordiploma, bij voorkeur in een Technische-, Supply Chain-, of Engineering richting, met 5 jaar ervaring? Lees dan verder. Misschien heb je wel de baan gevonden die je zoekt.

Eerst willen we onszelf kort voorstellen.

Aangenaam, wij zijn Huisman. Wij ontwikkelen ‘step changing’ technische oplossingen en vertalen deze naar het ontwerpen en bouwen van de grootste construction equipment. Al decennia werken we over de hele wereld voor de sectoren offshore wind, geothermie, olie & gas, recreatie en civiele werken. We ontwerpen en produceren in-house en leveren onze turn-key producten aan klanten over de hele wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ondernemersgeest, vaardigheden, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen. Wil je voorbeelden? Wat denk je bijvoorbeeld van onze HM100 Drilling Rig, gebruikt om geothermische putten te boren. Kom je ook voor Huisman werken? Zorg dan dat je klaar bent om impact te maken. Met andere woorden: verras ons, onze klanten en… jezelf!

“Onze impact? Altijd innovatieve oplossingen bedenken.”

Arnold van der Linde, Tender & Concepts Engineer

We vragen veel van je, maar we hebben ook veel te bieden.

Verwacht een uitdagende functie in een internationale organisatie. Je bent onderdeel van een dynamisch en professioneel bedrijf waar innovatie, kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit centraal staan. Naast onze inspirerende werksfeer bieden we een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket aan, afgestemd op jouw achtergrond en ervaring. Persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden zijn ook onderdeel van de deal. En laten we niet de uitstekende andere voordelen van het bedrijf vergeten, zoals regelmatige borrels in onze eigen bar.

Wat ga je doen als je aan de slag gaat als Category Buyer bij Huisman?

Als category buyer denk je pro-actief mee met ons bedrijf. In samenwerking met de Category Managers initieer je de benodigde activiteiten om continuïteit te borgen. Je staat geen halve maatregelen toe en bent steeds bezig de beste deal te bereiken. In nauwe samenwerking met de Supply Chain Coördinatoren en de Expeditors maak je van onze projecten elke keer weer een succes.
Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

 • Ontwikkeling van inkoop categories in samenwerking met de Category Manager;
 • Beste prijs, beste kwaliteit en op tijd levering van de nodige goederen en / of diensten;
 • Onderzoek naar innovatiemogelijkheden, prijsreductie en algemene en specifieke verbeteringen met
 • Betrekking tot leveranciers, producten en/of diensten;
 • Een samenwerking en transparante relatie met belangrijke leveranciers.


Benieuwd of je ‘equipped for impact’ bent? Dan heb/ben jij:

 • Een Bachelor denk- en werkniveau;
 • Nevi 1 of gelijkwaardig en Nevi 2 (of bereid deze opleiding te volgen);
 • 5 jaar ervaring in een, bij voorkeur, technische organisatie;
 • Het vermogen om je snel aan te passen aan nieuwe eisen en je weet hoe te prioriteren;
 • Analytische vaardigheden, pro-activiteit en je toont eigenaarschap.


Ten slotte nog enkele praktische zaken waar je over moet beschikken:

 • Een EU-paspoort/geldige werkvergunning voor Nederland;
 • Uitstekende beheersing van het Engels en Nederlands in woord en geschrift;


Nog steeds geïnteresseerd? Klinkt dit als iets voor jou?

Solliciteer online voor de functie Category Buyer door verder naar beneden te scrollen en daar te solliciteren.

We zijn benieuwd welke impact jij gaat maken!

Wil je meer informatie of zoek je iets dat beter bij je past?

Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie over de functie of bekijk onze andere carrièremogelijkheden op deze website

Klik hier om te solliciteren