Begeleider Dagbesteding Kind & Jeugd mbo-3 – Zorgenwelzijnplein – Schiedam

Over deze vacature

Functieomschrijving

Ben jij iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en warm loopt voor de wat pittigere cliënten Schrik je niet van incidentele agressie, maar zie juist een uitdaging in het ombuigen van dit gedrag? Ben jij vanuit jezelf altijd al alert op signalen en herken je derhalve snel patronen in gedrag? Vind je het ook leuk om af en toe op andere, vergelijkbare dagbestedingsgroepen te werken? Dan zijn wij dringend op zoek naar jou!

Informatie
Als begeleider C ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en bijdragen aan de zorg en begeleiding aan diverse cliënten. Je bent (mede) verantwoordelijk voor de coördinatie van de zorg. Je hebt het vermogen om hierover met de verschillende betrokkenen goed in contact te blijven. Je levert een actieve bijdrage in het verder ontwikkelen van het team en schuwt het niet om mensen aan te spreken en mee te nemen in jouw ideeën. Binnen het dagcentrum wordt gewerkt met verschillende teamrollen, waarbij iedereen verantwoordelijk is voor een bepaald taakgebied. De werkuren op de Tornado zijn tussen 8.30 en 16.30 uur.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op minimaal niveau 3 zoals MZ of PBGZ.
 • Je bent een enthousiaste doorzetter die op zoek is naar een leuke uitdaging Je staat stevig in je schoenen
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en staat open voor deskundigheidsbevordering.
 • Je bent PAT (preventie- en agressie hanteringstraining) geschoold of bereid dit te gaan volgen.
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor, incasseringsvermogen en vermogen tot relativeren.
 • Arbeidsvoorwaarden

 • In eerste instantie een tijdelijk dienstverband van een jaar van 36 uur per week;
 • De mogelijkheid om meer uren te werken via aanvullend flexibel werk;
 • Een bruto maandsalaris van € 1.861 – € 2.766 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 35;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren voor de deur;
 • Een introductieprogramma om je goed voorbereid te laten starten;
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz;
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden;
 • Jaarlijks € 500,- fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging;
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen.
 • Contactinformatie
  Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

  Voor informatie kun je contact opnemen met Femke van der Veen (coördinator Kind & Jeugd), tel: 06 – 12523715.

  Over Ipse de Bruggen
  Ipse de Bruggen is de grootste zorgorganisatie in Zuid-Holland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zorgvragen. Op 370 zorglocaties bieden wij met ruim 5.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers bijna 5.700 cliënten zorg en ondersteuning bij wonen, werken, leren en ontspannen. Onze missie is: zorgen dat cliënten een goed leven hebben en zich kunnen blijven ontwikkelen. Wij geloven dat er altijd meer mogelijk is. Hoe klein het stapje ook is.

  Op het dagcentrum Gaardenpad 1 begeleiden we een doelgroep van 13 tot 50 jaar oud op vier verschillende groepen. Naast hun verstandelijke beperking kunnen er ook een stoornis in het autistisch spectrum, motorische problemen, moeilijk verstaanbaar gedrag of medische problemen een rol spelen. De groepen zijn heel divers. Van een zware zorgvraag met ernstige gedragsproblematiek tot een doelgroep waar ze veel zelfstandig te werk gaan.

  Ook is er nog een groep met jongeren van 13 tot 18 jaar oud. Deze jongeren hebben naast hun matige verstandelijke beperking ook nog comorbide problematiek. Deze problematiek varieert van een stoornis in het autistisch spectrum, ernstige gedragsproblematiek, psychische problematiek en epilepsie. De Tornado biedt dagbesteding aan deze groep pittige tieners. Er wordt op de groep belevingsgerichte en educatieve dagbesteding geboden. Vaak is er bij onze cliënten sprake van een stoornis binnen het autistisch spectrum. Dit vaak in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en een lichte verstandelijke beperking. Onze cliënten hebben baat bij duidelijkheid, structuur en vo…