Manager P&O (36 uur) Frankelandgroep Schiedam – ZorgvisieBanen – Schiedam

De organisatie

Frankelandgroep heeft 10 stichtingen in Schiedam en Vlaardingen, waarvan er vijf een verpleeg- en/of zorgcentrum exploiteren, met elk een eigen ondernemings- en cliëntenraad. Er is één bestuurder en één raad van commissarissen. De vijf verpleeg-en/of verzorgingshuizen en de divisie thuiszorg worden aangestuurd door twee directeuren Zorg en een directeur Beheer.

Frankelandgroep is een kwaliteitsgerichte organisatie met als bewijs daarvan het gouden Prezo keurmerk, het feit dat de organisatie al een paar jaar uitgeroepen is tot beste werkgever (van Nederland!) en het lage verzuim (top 3 laagste verzuim VVT). De Frankelandgroep heeft momenteel 565 intramurale plaatsen en breidt zowel intramurale en extramurale zorg uit. Er werken in totaal meer dan 1300 medewerkers en 550 vrijwilligers en ze hebben voor de hele groep ruim € 65 miljoen omzet.

Er is veel oog voor de wensen van de bewoners vanuit de visie dat het leven zo gewoon mogelijk doorgaat en men dus aansluit bij het eigen dagritme. Ook autonomie en kwaliteit van leven zijn belangrijke aspecten waar men naar handelt. Niet alleen op papier, juist ook in de praktijk. Behalve voor bewoners met vragen in ondersteuning op het gebied van somatiek of psychogeriatrie hebben ze ook een Behandel- en Expertisecentrum 1e lijn en een expertisecentrum voor Morbus Parkinson cliënten en een Korsakov afdeling.

De afdeling P&O valt onder de directeur beheer en bestaat uit 10 medewerkers, waarvan sommigen een afgeronde P&O opleiding hebben en anderen uit ervaring de administratie doen, een verzuimconsulent, een adviseur werving en selectie (inclusief arbeidsmarktcommunicatie) en twee medewerkers op de salarisadministratie. Er zijn het afgelopen jaren wisselingen geweest binnen het team en van de manager. De afdeling mag een modernisering en professionalisering doormaken en daarom zoekt Frankelandgroep een stevige manager.

De functie

Als manager P&O stuur je het team aan en schakel je tussen strategie en uitvoering. Je ontwikkelt het strategisch P&O beleid (bijvoorbeeld ten aanzien van strategische personeelsplanning, werving en selectie, verzuim en functiewaardering) en draagt zorg voor de implementatie en evaluatie ervan. Het doel is uiteraard dat de afdeling P&O de primaire processen optimaal ondersteunt. Dat betekent dat je structuur aanbrengt in de werkzaamheden, overzicht houdt over de werkprocessen en daar verbetering in aanbrengt. Je stemt af met de managers primair proces waar behoefte aan is en ondersteunt medewerkers om hun werk zo optimaal mogelijk te kunnen doen. Niet alleen in praktische en uitvoerende zin, maar ook als adviseur en in pro-activiteit. Komend jaar staat digitalisering op de agenda en ook daar moeten de processen goed op ingericht worden.

Samen met de manager Leren & Ontwikkelen zorg je voor heldere afspraken over scholingstrajecten, zodat voor alle betrokkenen duidelijk is wat er verwacht wordt. Je ziet toe op het naleven van de afspraken.

Kortom, je zorgt ervoor dat de afdeling van toegevoegde waarde is en men in het primair proces blij is met de inbreng en expertise.

Je legt verantwoording af aan de directeur Beheer en brengt onderwerpen in het directieoverleg in als het om strategische P&O-vraagstukken gaat.

Het profiel

Je hebt een afgeronde HBO+ of academische opleiding, goede kennis en ruime P&O ervaring en minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring. Kennis van de zorg hoeft niet, maar helpt wel, zodat je goed inzicht hebt in wat er speelt. Je hebt ervaring met teambuilding en optimaliseren van professionaliteit. Doordat je verwachtingen helder en prettig communiceert voelen medewerkers ruimte om te groeien en bij te dragen aan kwaliteit van de afdeling.

Je hebt strategisch en analytisch inzicht en bent beleidsmatig sterk. Je ziet dwarsverbanden en samenhang en bent in staat om proactief te adviseren en focus aan te brengen. Doordat je vroegtijdig ontwikkelingen signaleert, zowel intern als extern, kan je anticiperen om wat er nodig is. Hierdoor breng je rust en overzicht en ondersteun je medewerkers om vooruit te denken en te doen. Op die manier boek je met je afdeling resultaten en tevreden klanten. Verder herken je jezelf in de volgende typeringen:

  • Je staat stevig in je schoenen.
  • Je bent relationeel sterk.
  • Je behoudt overzicht.
  • Je werkt procesmatig en planmatig.
  • Kortom, als je van bouwen houdt en bereid bent om de handen uit de mouwen te steken, dan ligt hier een mooie kans.

    Aanbod en sollicitatieprocedure

    De functie is ingeschaald in FWG 70 CAO VVT en het salaris bedraagt maximaal € 6.740,= bruto per maand bij een fulltim…