Activiteitenbegeleider/ dagbesteding Villa van Oranje – Stepping Stones – Schiedam

Taken en verantwoordelijkheden

Ken jij als geen ander het belang van een zinvolle dagbesteding voor bewoners die extra aandacht kunnen gebruiken? Organiseer je graag een creatieve workshop of ander ontspannend moment om direct bij te dragen aan het welzijn van de bewoners én vind je het leuk om daarnaast de inzet van vrijwilligers te coördineren? Het zorgteam van Villa van Oranje maakt graag kennis met jou!

Jouw werkzaamheden

In de huiskamer ben je het vertrouwde gezicht voor de bewoners en familie en lever je een belangrijke bijdrage aan het “thuis” gevoel voor onze bewoners. Als activiteitenbegeleider luister je goed naar de bewoners om te ontdekken welke activiteiten het beste passen bij de persoon, zowel individueel als in groepsverband. Met jouw creativiteit en enthousiasme weet je dit te vertalen naar verschillende gezellige en zinvolle activiteiten.

Je bent creatief met materialen en middelen om deelnemers te stimuleren. Het organiseren en coördineren van het dagprogramma hoort hier natuurlijk bij. Dit doe je samen met onze betrokken vrijwilligers en stagiaires die je ook aanstuurt, daarnaast werk je nauw samen met de collega’s van het zorgteam. Coachen en observeren vind je vanzelfsprekend tot jouw werk behoren.

Rapporteren en overdragen van relevante informatie aan collega’s en het vertalen van het individuele dagbestedingsprogramma in het zorgdossier behoort tevens tot het takenpakket.

 

 

 

Jouw werkplek: Stepping Stones Villa van Oranje Schiedam

Midden in een levendige nieuwbouwwijk met jaren 30-architectuur en op loopafstand van twee prachtige parken, ligt Villa van Oranje. Een mix van oud en nieuw is terug te vinden in het gebouw. Het voormalige zusterhuis ‘Oranjeburgh’ is namelijk verbonden aan eigentijdse nieuwbouw. De 25 ruime appartementen zijn gemiddeld 40 m2. Alle appartementen beschikken over een eigen badkamer, enkele over een pantry. Daarnaast heeft de zorgvilla twee gezellige woonkamers, een fijne keuken en een prachtige serre voor gezamenlijk gebruik.

 

 

Stepping Stones, onderdeel van Korian Nederland, biedt ouderen met dementie een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen. Onze zorgprofessionals staan dag en nacht in nauw contact met onze bewoners én hun familie. Samen creëren we zorg op maat en een beschermend huishouden. Zo ontstaat een familiegevoel, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan.
Onze sfeervolle zorgvilla’s bevinden zich door het hele land. Het zijn unieke, bijzondere gebouwen met een kleinschalige opzet en een herkenbare en overzichtelijke indeling. Vaak zijn het historische panden met opvallende of bijzondere elementen. Er is voldoende ruimte voor sociale contacten, maar we zorgen ook voor genoeg privacy. Elke zorgvilla heeft een vast team, dat de bewoners door en door kent. Zo kunnen we echt zorg op maat bieden.

 

Profiel kandidaat

Wat vragen wij van jou?