Medewerker Credit Control – Fource – Schiedam

Is het beheren van een complexe debiteurenportefeuille met binnen- en buitenlandse klanten echt jouw werk? En weet jij hoe je jouw communicatie afstemt op jouw toehoorder? Solliciteer dan naar de functie van Medewerker Credit Control bij Fource Automotive, onderdeel van het wereldwijde LKQ.

Wat ga je doen?
Fource Automotive levert iedere dag meer dan 10.000 onderdelen en gereedschappen aan grossiers en garagisten binnen Nederland, met als eindbestemming het autobedrijf. Dat brengt flinke facturatiestromen met zich mee, waarbij tijdige betaling uiteraard noodzakelijk is. Als Medewerker Credit Control bewaak jij een eigen debiteurenportefeuille met een grote diversiteit aan klanten. Een pittige portefeuille met complexe constructies, veel stakeholders en een interne samenwerking met Commercie.

Jij bent verantwoordelijk voor het innen van opstaande facturen en het beantwoorden van eerste- en tweedelijns vragen. Daarnaast draag je bij aan een optimaal gebruik van SAP & Onguard en optimaliseer je de processen en rapportages onder leiding van de Senior Credit Controller en Teamleider Nederland.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met:

 • Je hebt telefonisch contact met onze B2B en B2C debiteuren;
 • Verantwoordelijk voor de tijdige en juistheid van de facturatiemomenten;
 • Dagelijkse inkomende geldstromen verwerking in onze financiële systemen;
 • Controleren van openstaande facturen, signaleren van achterstallige betalingen;
 • Voeren van onderhandelingen met klanten zodat de beste betaalcondities worden gerealiseerd;
 • Analyseren van de kredietwaardigheid van bestaande debiteuren en het afstemmen met Commercie over de te nemen vervolgacties. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van een kredietlimiet of betalingsvoorwaarden;
 • Terugdringen van de DSO;
 • Je bent continue op de hoogte van de status van jouw portefeuille en weet wat er speelt;
 • Je draagt zorg voor periodieke rapportages;
 • Gewend zijn te werken met deadlines.
 • Wie is onze ideale Medewerker Credit Control?
  Voor deze functie zijn we op zoek naar een collega die standvastig is, maar tegelijk over een flinke dosis aanpassingsvermogen beschikt. Dat zit hem o.a. in communicatie: jij weet jouw boodschap en aanpak af te stemmen op jouw gesprekspartner, zowel intern als extern. Dankzij jouw heldere manier van communiceren en motto ‘afspraak is afspraak’ weet je een goede relatie op te bouwen met klanten en collega’s. Bij alles wat je doet, hou je het commerciële belang van Fource Automotive goed voor ogen en je zoekt de samenwerking op met andere afdelingen zoals Sales wanneer dat een beter resultaat oplevert.

  Daarnaast heb jij:

 • Minimaal een afgeronde studie in de financiële en/of economische richting. Vakdiploma binnen Credit Creditmanagement is een pré;
 • Minimaal 4 jaar ervaring als Credit Controller;
 • Kennis van SAP & OnGuard. Exact en Finacc is een pre;
 • Sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
 • Hands-on mentaliteit;
 • Affiniteit met financiële processen rondom Credit Management;
 • Vrijwel nooit een vraag over de werking van Excel. Jij kent dit programma als je broekzak en beschikt over de nodige certificaten;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.
 • Wat wij bieden
  Als Medewerker Credit Control heb je een actieve bijdrage aan een positieve cashflow en de resultaten van Fource Automotive.

  Daarnaast vind je bij ons:

 • Een organisatie die marktleider is in de auto-onderdelenbranche in de Benelux en snel groeit door o.a. overnames en dus continu in beweging is!;
 • Een functie waarin jij actief bijdraagt aan de uitdaging van de afdeling, namelijk het creëren van uniformiteit en professionalisering op het gebied van Credit Management;
 • Een salaris dat past bij jouw kennis en ervaring, met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk aan een uitstekende pensioenregeling, korting op diverse verzekeringen en bedrijfsfitness;
 • Voldoende ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden omdat we alle facetten op het gebied van Finance in huis hebben. Daarnaast kun je jezelf ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen in jouw vakgebied. Je wordt vrijgelaten in de keuze, maar wel begeleid om het beste uit jezelf te halen!
 • Meer informatie & solliciteren
  Enthousiast geworden over deze baan? Stuur ons dan jouw cv en motivatie via de button ‘Solliciteer’. Eerst meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Erwin de Groot (Teamleider) via telefoonnummer 010-4469600.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.