Sales Manager Defence, Safety & Security (DSS) – RH Marine – Schiedam

Wat ga je doen

Het segment Defence, Safety & Security (DSS) levert systemen voor vele marines en kustwachten over de hele wereld. Wij zoeken een Sales Manager met maritieme ervaring die zich gaat richten op de Nederlandse markt. Het betreft een fulltime functie met als standplaats Schiedam.

Je bent verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe projecten en onderhoudsopdrachten. Daarbij adviseer je potentiele klanten over de geïntegreerde oplossingen van RH Marine, waarbij de nadruk ligt op onderhoudstrajecten, mid-life upgrades en refits van marine- en kustwachtschepen. Je leidt het vaak lange en complexe offertetraject in teamverband met de Proposal Managers. Je bent medeverantwoordelijk voor de realisatie van de strategische plannen van het DSS-segment, denkt mee over de toekomst en zet dit om in concrete verkoopplannen. Je onderhoudt actief je uitgebreide relatienetwerk en representeert RH Marine op relevante bijeenkomsten.

Om je functie optimaal te kunnen uitvoeren wordt je eerst ingewerkt in het uitgebreide product portfolio, de werkwijze en de klanten van RH Marine. Wij ontwerpen, installeren en onderhouden de elektrische installaties aan boord en ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden eigen software-applicaties zoals o.a. een Integrated Platform Management System (IPMS), een Integrated Bridge Management System (IBMS) en een Energie Management System (EMS).

Je maakt deel uit van een ervaren team van ca. 10 professionals en rapporteert aan de Director Sales.

Wat vragen we van jou

J e kent het reilen en zeilen op een marineschip en hebt inzicht in de systemen die aan boord worden gebruikt. Je weet wat er in de markt speelt en houdt technische trends en ontwikkelingen bij. Je hebt ervaring in de wereld van nieuwbouw en onderhoud van schepen. Je bent een betrouwbare gesprekspartner die in staat is door te vragen en boven water te halen wat de exacte behoefte van je klant is. Je kunt de geboden oplossing helder uitleggen en meedenken met de klant. Je kunt gemakkelijk schakelen in communicatie, van admiraal tot technisch projectleider. Je bent in goed staat te bepalen waar de toegevoegde waarde van RH Marine ligt en welke projecten passen binnen de strategische plannen van RH Marine. Verder vragen wij:

 • Minimaal HBO Werk- en denkniveau;
 • Vanaf 10 jaar saleservaring in een projecten- en services-omgeving;
 • Ervaring in de maritieme branche is een must, een defensierelatienetwerk is een pre;
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift;
 • Goede kennis van Office-applicaties en CRM;
 • Een geldig rijbewijs.
 • Wat bieden wij

  Een geweldig bedrijf om voor te werken met een rijke historie en een mooie toekomst, met veel aandacht voor innovatie. Je sluit aan bij een salesteam met een enorm netwerk en ambitieuze plannen. De collegialiteit is groot; een goede sfeer en samenwerking is onmisbaar om ons complexe werk succesvol uit te voeren. Geen project is hetzelfde en ieder project is bijzonder. Het eindresultaat is altijd een prachtig varend schip waarop alles werkt. Werk waar je trots op kunt zijn! De arbeidsvoorwaarden zijn als volgt:

 • Een marktconform salaris met bonusregeling;
 • 8% vakantiegeld;
 • 30 vakantiedagen;
 • Een auto, laptop en smartphone van de zaak;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuiswerken (ook na corona);
 • Een goede pensioenregeling via PMT;
 • De mogelijkheid tot collectieve zorgverzekering;
 • Wij zijn onderdeel van Pon met wereldwijd meer dan 13.000 medewerkers, waardoor je gebruik kan maken van bedrijfsfysiotherapie, health checks, summer- en winterlabs etc.
 • Klik hier om te solliciteren