Senior Bidmanager – Facilicom-group – Schiedam

Functieomschrijving

Gom is onderdeel van de Facilicom Group, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland, en is onderverdeeld in diverse business units die zich richten op specifieke segmenten van de schoonmaak markt. Wij zijn continu in beweging en veranderen van een traditionele schoonmaak organisatie naar een organisatie die innovatieve en vernieuwende schoonmaak oplossingen biedt. Je kunt dus rekenen op een dynamische werkomgeving waar jij als Senior Bidmanager het verschil kunt maken!

Als Senior Bidmanager ben je verantwoordelijk voor het leiden van complexe tendertrajecten en geef je daarbij functionele leiding aan het gehele bidteam van Gom. Samen met het bidteam zorg je voor een bidstrategie die volledig (kwalitatief en kwantitatief) aansluit op de vraag en behoefte van de klant, met als doel te komen tot een winnende offerte. Daarnaast lever je input en ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het sales strategie op tactisch niveau.

Door jouw vakkundige aansturing van het gehele proces rondom grote tenders kom je tot de beste bidstrategie, tekst en calculatie. Je levert een proactieve en kwalitatieve bijdrage op commercieel en tekstueel vlak aan de offerte, waarmee je zorgt voor optimale aansluiting op de wensen en eisen van de (potentiële) klant. Je weet hierin verschillende belangen samen te brengen en als regisseur zorg je ervoor dat alle benodigde input voor de offerte beschikbaar komt. Je bent verantwoordelijk voor de eindcontrole op het volledige offertedocument voordat deze ingediend wordt.

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor het functioneren en de ontwikkeling van jouw team. Je zorgt door coachend leiding te geven voor het kwalitatief op peil houden van de vakkennis en vaardigheden, zodat het team een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen op lange en korte termijn. Daarnaast neem je jouw team mee in (gevraagde) veranderingen en leid je (mede) het veranderproces.
 

Wat je krijgt

Een dynamische functie binnen organisatie die continu in beweging is. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een mooi salaris;
 • Een leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • Een interessante tantième regeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
 • De mogelijkheid om flexibel te werken;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma’s.
 • Wie je bent

  Als Senior Bidmanager ben je een expert in jouw vakgebied. Je hebt ervaring met tenders van verschillende omvang en weet door het kiezen van de juiste strategie te komen tot winnende tenders. Je neemt gemakkelijk de eindverantwoordelijk in een aanbesteding en met jouw gestructureerde aanpak zet je strak de lijnen uit. Je bent in staat om hard mee werken en tegelijkertijd op een coachende manier je team aan te sturen.
  Je beschikt over:

 • HBO opleiding, bijvoorbeeld in de richting van MER of Bedrijfseconomie, aangevuld met kennis van project- en bidmangement,
 • 3 tot 5 jaar ervaring op het gebied van bidmanagement;
 • Vakinhoudelijke kennis van c.q. sterke affiniteit met het schoonmaak vak of facilitaire dienstverlening;
 • Sterk stakeholdermanagement en overtuigings- en verbindingskracht.
 • Beschik jij als Senior Bidmanager over de juiste specialistische kennis en coachende leiderschapsstijl? Solliciteer dan via de knop!

  Voor meer vragen over de functie kun je contact opnemen met Merel Festraets.

  Klik hier om te solliciteren