Spaanstalig Klantcontact medewerker – Tempo-Team – Schiedam

JobID=5.0.12

Als Spaanstalig Klantcontact medewerker bij de Rijksoverheid voer je gesprekken met mensen over de hele wereld. Je gaat aan de slag in een internationale werkomgeving. Gaat jouw Spaanse corazón hier sneller van kloppen? Lees snel verder!

Wat bieden wij jou

  • Een opdracht voor 1 jaar mét kans op verlenging
  • Een uurloon van €16,82 per uur excl. toeslagen
  • Een min- max contract van 20-32 uur per week
  • Een werkplek in hartje centrum
  • De allerleukste collega’s!

Wie ben jij

¿Habla Holandés, Inglés y Español con fluidez? ¡Bueno! Dan ben jij de nieuwe Spaanstalig Klantcontact medewerker. Lees hieronder wat jij nog meer in petto moet hebben.

  • Jij spreekt en schrijft Nederlands (C1), Engels (B2) en Spaans (B2)
  • Je hebt ervaring als klantcontact medewerker
  • Je hebt hbo werk- en denkniveau
  • Je bent bereid om dag, avond, nacht én in het weekend flexibel te werken

Wat ga je doen

Als Spaanstalig klantcontact medewerker beantwoord je onder andere vragen over consulaire diensten zoals legalisatie, paspoort en visum aanvragen. Je staat mensen die een vraag hebben in het Nederlands, Engels en Spaans te woord. Dit doe je telefonisch, per e-mail en middels Social Media. Bij het contactcenter 24/7 spreek je met Nederlanders in het buitenland en buitenlanders die naar Nederland willen reizen.

Hoe ziet je dag er uit? Je hebt vroege dienst en je start om 06:45 uur thuis vanaf je werkplek. Er komen meteen gesprekken binnen van Spanjaarden die graag in Nederland willen werken. Vervolgens beantwoord je via Whatsapp vragen van Cubanen die willen weten wat voor visum zij nodig hebben om naar Nederland te reizen. Daarnaast krijg je vragen over reisadviezen in verband met COVID- 19 en de veiligheidsrisico’s in omliggende landen. Om 15:15 uur zit je dienst er op en nemen je collega’s het over.

Waar ga je werken

Je werkt vanuit huis in combinatie met werken op locatie in Den Haag. Momenteel werk je de “doordeweekse” dagdiensten vanuit huis en de “weekend”-, avond- en nachtdiensten werk je op locatie. Je gaat werken op 24/7 contact center binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze afdeling is het hele jaar door, op elk tijdstip van de dag open. Op de afdeling worden digitale borrels georganiseerd zodat jij vanaf je eigen bank met je collega’s proost.

Spreek je alle drie de talen en heb je klantcontact ervaring? Solliciteer dan direct met jouw cv en een uitgebreide motivatiebrief. Wij nemen z.s.m. contact met je op. Er zijn meerdere plekken beschikbaar voor zowel 15 maart als in april.

Let op:Om in aanmerking te komen voor de vacature moet je een taaltest en assessment maken waarbij de uitslag doorslaggevend is voor het sollicitatieproces.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Lees hier meer…