Manager Tender & Offertedesk – Gom – Schiedam

Functieomschrijving

Gom is onderdeel van de Facilicom Group, de grootste facilitaire dienstverlener van Nederland, en is onderverdeeld in diverse business units die zich richten op een specifiek segment van de schoonmaak markt. Wij zijn continu in beweging en veranderen van een traditionele schoonmaak organisatie naar een organisatie die innovatieve en vernieuwende schoonmaak oplossingen biedt. Je kunt dus rekenen op een dynamische werkomgeving waar jij als Manager Tender & Offertedesk het verschil kunt maken!

De Manager Tender & Offertedesk is, samen met het team, bestaande uit bidwriters en medewerkers sales support, verantwoordelijk voor de commerciële teksten in aanbesteding- en offertetrajecten. Je zorgt dat de teksten zowel inhoudelijk als qua vormgeving en beleving aansluiten op de vraag en behoefte van de klant en voldoen aan de beoordelingscriteria, met als doel het schrijven van een winnende offerte.

Je bent verantwoordelijk voor het creëren en up-to-date houden van onze raamwerkteksten, waarin nieuwe concepten en innovaties worden geborgd. Je zorgt met je team voor bundeling van de teksten, de beschikbaarheid van benodigde data en visuals, teksten per thema, etc. Je zorgt voor de opbouw en het beschikbaar stellen van (in de branche) actuele offerte onderwerpen in de organisatie en controleert de actualiteit van de teksten, met als doel hiermee breed in de organisatie omzetgroei te stimuleren. Je enthousiasmeert en mobiliseert interne stakeholders om onderscheidende proposities op te zetten. 

Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van de processen binnen jouw afdeling. Je zorgt voor een professioneel team, waarbij je de schrijfinstructie up-to-date houdt en met analyses van wins / losses met je team noodzakelijke acties neemt, ten behoeve van de continuous improvement van het team.

Als Manager Tender & Offertedesk ligt je focus op het optimaal laten functioneren en ontwikkelen van jouw team. Je zorgt door coachend leiding te geven voor het kwalitatief op peil houden van de vakkennis en vaardigheden, zodat het team een waardevolle bijdrage kan leveren aan de doelstellingen op zowel korte als lange termijn. Daarnaast neem je jouw team mee in (gevraagde) veranderingen en leid je(mede) het veranderproces. 

Kortom, een uitdagende functie waarin je met jouw expertise nog meer uit de performance van de offertedesk kunt halen!
 

Wat je krijgt

Een dynamische functie binnen organisatie die continu in beweging is. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een mooi salaris;
 • Een leaseauto, laptop en mobiele telefoon;
 • Een interessante tantième regeling;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenregeling en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen;
 • De mogelijkheid om flexibel te werken;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsprogramma’s.
 • Wie je bent

  Als Manager Tender & Offertedesk ben je een expert in jouw vakgebied. Je hebt ervaring met het schrijven van offertes en tenders en weet jouw kennis en ervaring over te brengen op anderen. Je bent van nature een coachende manager.
  Je beschikt over:

 • HBO opleiding;
 • 3 tot 5 jaar ervaring op het gebied van het schrijven van offertes en tenders;
 • Vakinhoudelijke kennis van c.q. sterke affiniteit met het schoonmaak vak of facilitaire dienstverlening;
 • Sterk stakeholdermanagement en overtuigings- en verbindingskracht.
 • Beschik jij als manager over de juiste specialistische kennis en coachende leiderschapsstijl? Solliciteer dan via de knop!

  Voor meer vragen over de functie kun je contact opnemen met Merel Festraets.

  Lees hier meer