Mechanical Routing Engineer Fulltime ProfessionalsNederland – Huisman – Schiedam

JobID=6.0.03

Ben jij een Mechanical Routing Engineer en ben je ‘equipped for impact’?

Wil je onderdeel zijn van een team van innovators dat wereldwijd actief is? En heb jij het in je om impact te maken? Wij zijn op zoek naar een Mechanical Routing Engineer met een master of bachelor bouwkunde, grote affiniteit met of interesse in complexe mechatronische systemen, minimaal 2 jaar ervaring als Mechanical Routing Engineer binnen de (zware) mechanische engineering, offshore/maritieme of staalbouw sector, het vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe eisen en die weet hoe je prioriteiten moet stellen. Ervaring met 3D/Inventor is een pre, elektrisch en hydraulisch. Ja? Heb je de vinkjes gezet? Lees dan verder. Misschien hebben wij de baan die je zoekt.

Eerst willen we onszelf even kort voorstellen.

Aangenaam, wij zijn Huisman. Wij ontwikkelen step-changing technical solutions en vertalen deze naar het ontwerpen en bouwen van de grootste construction equipment. Al decennia werken we over de hele wereld voor de sectoren offshore wind, geothermie, olie & gas, recreatie en civiele werken. We ontwerpen en produceren in-house en leveren onze turn-key producten aan klanten over de hele wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ondernemersgeest, vaardigheden, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen. Voorbeelden? Wat denk je bijvoorbeeld van onze Huisman Innovation Tower (HIT). Kom je ook voor Huisman werken? Zorg dan dat je klaar bent om impact te maken. Met andere woorden: verras ons, onze klanten en… jezelf!

“We innoveren, dat maakt ons werk zo speciaal.”

Robin van Boven, Principal Engineer

We vragen veel van je, maar we hebben ook veel te bieden.

Als Mechanical Routing Engineer bij Huisman kun je een uitdagende functie in een internationale organisatie verwachten. Je bent onderdeel van een dynamisch en professioneel bedrijf waar innovatie, kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit centraal staan. Je wordt in staat gesteld innovatieve technologieën te ontwikkelen en bij te dragen aan bijvoorbeeld interessante projecten op het gebied van duurzaamheid. Het complete ontwerp en de productie worden in-house gedaan en we leveren turn-key producten aan onze klanten. We kunnen overal ter wereld leveren. Naast onze inspirerende werksfeer bieden we een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, afgestemd op jouw achtergrond en ervaring. Persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden zijn ook onderdeel van de deal. En laten we niet de uitstekende andere voordelen van het bedrijf vergeten, zoals regelmatige borrels in onze eigen bar.

Wat ga je doen als Mechanical Routing Engineer bij Huisman?

Als Mechanical Routing Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van pijpleidingen, kabelroutes en toegang. Je werk is multidisciplinair en geen dag is hetzelfde.

Dit is wat je gaat doen:

 • Routing Designs maken van complexe systemen op systeem-/basis-/gedetailleerd niveau;
 • Prioriteiten aangeven (Interface, E-Rooms) in het ontwerp;
 • Outfitting, pijpleidingen en kabels en kabelgoten;
 • Bepalen welke mate van detail nodig is binnen een project/ontwerp op basis van de projecteisen;
 • Impactanalyse & systeemoverzicht van het hele systeem;
 • Proactief handelen naar alle stakeholders om tot een kostenefficiënt ontwerp te komen.

Benieuwd of jij ‘equipped for impact’ bent? Dan ben/heb je:

 • Analytische en systematische werkwijze;
 • In staat om effectief te presteren onder tijdsdruk;
 • Resultaat- en klantgericht;
 • Proactief en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Praktisch, nauwkeurig en punctueel.

Ten slotte nog enkele praktische zaken waar je ook over moet beschikken:

 • Een EU-paspoort/geldige werkvergunning voor Nederland;
 • Een praktische instelling en een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Nog steeds geïnteresseerd? Klinkt dit als iets voor jou?

Solliciteer online voor de functie Mechanical Routing Engineer door verder naar beneden te scrollen en daar te solliciteren.

We zijn benieuwd welke impact jij gaat maken!

Wil je meer informatie of zoek je iets dat beter bij je past?

Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie over de functie of bekijk onze andere carrièremogelijkheden op deze website www.werkenbijhuisman.nl of blijf op de hoogte via onze job alert.

Vacatures Schiedam op Linkedin

Vacature plaatsen

vacature plaatsen
Voor slechts 5 euro plaatsen wij uw vacature op deze site EN op onze Facebookpagina EN op LinkedIn. Stuur een PM naar onze Facebookpagina voor meer info. Zie hieronder.

Like vacatures Schiedam op Facebook!

Vacatures Schiedam op Twitter