Hoofd sociaal domein, Gemeente Den Haag – Randstad – Schiedam

JobID=7.0.13

Voor de gemeente Den Haag zijn wij op zoek naar een hoofd sociaal domein. Wij zoeken iemand die ervaring heeft met het begeleiden van een reorganisatie omdat deze afdeling dit net heeft gehad. Het is een functie tot het einde van dit jaar, maar je start met een detachering voor 6 maanden.

wat bieden wij jou

 • max €4494,- bruto per mnd obv kennis & ervaring
 • reiskosten woon-werk €0,09 nto per km (ook met OV)
 • duur 6mnd met zicht op verlenging (tot 31/12 max)
 • een functie voor 32 tot 40 uur per week
 • 8,33% vakantiegeld en max 25 vakantiedagen
 • Onbeperkt toegang tot ons (online) trainingsaanbod

wie ben jij

We zijn op zoek naar een ambitieuze leidinggevende met een HBO-plus werk- en denkniveau. Je hebt ervaring met commerciële sturing en verandertrajecten. Je beheerst een coachende stijl van leidinggeven. Daarnaast ben je een netwerker en is samenwerken een vanzelfsprekendheid. Je hebt de capaciteit om met een helicopterview zaken te bekijken en je acties daarop te baseren. We iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, ondernemend is en een oplossingsgerichte instelling heeft.
De kandidaat waar wij naar op zoek zijn heeft verder:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een resultaatverantwoordelijke managementfunctie. Bij voorkeur binnen het sociale domein.
 • Je hebt ruime kennis en ervaring van arbeidsmarkt gerelateerde zaken. Zaken als bemiddeling en kandidaat ontwikkeling is belangrijk bij deze baan.
 • Termen als loonkostensubsidie, TOZO etc. zijn voor jou bekende termen
 • Je hebt kennis en ervaring met het begeleiden van een reorganisatie

wat ga je doen

Als hoofd stuur jij een of twee teams aan met accountmanagers, werkbegeleiders en/of consulenten. Je bent verantwoordelijk voor de afgesproken resultaten en dagelijkse aansturing van deze medewerkers. Daarbij staat relatiebeheer met werkgevers en plaatsing van onze kandidaten op werk ontwikkeltrajecten en betaald werk centraal. Ons motto: Een werkkans voor iedereen. Je werkt nauw samen met het andere hoofd, waarbij de taken goed worden verdeeld. De organisatie komt net uit een reorganisatie met veel veranderingen. Jij kan de mensen hierin goed begeleiden, ook als ze niet blij zijn met de veranderingen.

waar ga je werken

De rol van de gemeente op een inclusieve arbeidsmarkt verandert. Op die arbeidsmarkt heeft Den Haag Werkt diverse rollen zowel naar werkgevers als naar kandidaten en doelgroepmedewerkers. Den Haag Werkt zet zich ervoor in dat zoveel mogelijk mensen zo gewoon mogelijk werk doen. Dit doen ze bij een zo gewoon mogelijke werkgever tegen een zo gewoon mogelijk loon. En dat op een manier waarop werkgevers een grotere rol vervullen in de ontwikkeling en arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan nu het geval is. Voor degenen die een beschermde werkomgeving nodig hebben, bieden we beschut werk.

Den Haag Werkt stelt de ontwikkeling van de kandidaat centraal. Daarom gaan we zoveel mogelijk werken met één contactpersoon of regisseur per kandidaat. Deze regisseur stippelt samen met de kandidaat een ontwikkelplan uit en coördineert de uitvoering hiervan. Op deze wijze kunnen we dienstverlening op maat leveren.

 • Den Haag Werkt werkt samen met werkgevers om hun verantwoordelijkheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking een plek te geven in hun organisaties.
 • Den Haag Werkt bestaat uit drie domeinen en een afdeling strategisch accountmanagement.
 • Het domein Werkgeversdienstverlening (WGD) levert alle dienstverlening aan werkgevers zodat zij kandidaten en doelgroepmedewerkers (betaald) werk kunnen bieden.

Interesse en voldoe je aan de functie-eisen? Reageer dan zo snel mogelijk. Dit kan via de sollicitatiebutton onder aan deze vacature. Stuur ook een korte maar krachtige motivatiebrief mee, die kunnen wij meesturen naar de gemeente Den Haag.

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Lees hier meer…