Communicatie Medewerker (32-40 uur) – Lincks Personal Recruitment – Schiedam

JobID=1.0.1

Heb jij minimaal vijf jaar ervaring in een functie als Communicatie Medewerker en ben jij klaar voor een veelzijdige nieuwe uitdaging bij een groeiende en internationale markleider in de maritieme sector? In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van mooie verhalen binnen het bedrijf naar (online) content om campagnes vorm te geven. Je schrijft teksten voor mailings, website, social media en nieuwsbrieven. Daarnaast stel je communicatieplannen op en zorg je voor de uitvoering daarvan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Meer over jouw nieuwe werkgever!

Jouw toekomstige werkgever is gevestigd in de regio Rotterdam, heeft een rijke geschiedenis in haar vakgebied en is uitgegroeid tot internationaal marktleider. Ze hebben de engineering, R&D en in- en verkoop in eigen beheer en hun installaties vind je wereldwijd in de maritieme sector terug.Je gaat als Communicatie Medewerker aan de slag in een enthousiaste organisatie en maakt kennis met zo’n 100 collega’s! Jij gaat het communicatie team voor 32 tot 40 uur in de week versterken, omdat de huidige collega intern doorgegroeid is. Het team bestaat uit twee andere collega’s, waaronder een Strategisch Manager, aan wie jij verantwoording aflegt, en een parttime Grafisch Vormgever.

Wat ga je doen?

In jouw rol als Communicatie Medewerker heb je een breed takenpakket, waarbij je hoofdzakelijk bezighoudt met het vertalen van verhalen binnen de organisatie in goede online campagnes voor specifieke doelgroepen. Door het uitgebreide diensten- en productenpakket van jouw werkgever en de internationale klantenkring, wordt er veel van de afdeling communicatie gevraagd; je bent niet alleen Communicatiespecialist, maar ook Online Media Expert en Evenementenorganisator. Zo houd je je onder andere bezig met de volgende taken:

 • Redigeren van teksten;
 • Schrijven van (nieuws)berichten, mailings, websitecontent en social media content;
 • Communicatieplannen opstellen en zorgdragen voor een juiste uitvoering;
 • Organiseren van evenementen, waarbij je ook contactpersoon bent voor de vakpers;
 • Overige werkzaamheden op het gebied van interne, externe en marketingcommunicatie.

Je bent vooral op tactisch en operationeel gebied actief, maar gezien de groei van de organisatie is er zeker ruimte om jezelf te ontwikkelen en op termijn strategische werkzaamheden op te pakken.

Wat breng je mee?

Als Communicatie Medewerker ben je een echte allrounder die van aanpakken weet! Je bent organisatorisch sterk, je weet met deadlines te werken en vindt het leuk om in teamverband successen te boeken. Jouw collega’s weten jou te binden en je schakelt snel en proactief. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van Communicatie;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een technische B2B omgeving;
 • Bekend met vraagstukken op het gebied van marketing, externe- en interne communicatie;
 • Je bent ontzettend goed in het schrijven van teksten in zowel Nederlands als Engels;
 • Goede kennis van SEA, SEO en social media;
 • Je bent 32 tot 40 uur beschikbaar.

En wat bieden wij jou als Communicatie Medewerker in regio Rotterdam?

Voor deze uitdagende baan voor 32 tot 40 uur in de week bij een gerenommeerd, internationaal bedrijf in de regio Rotterdam kan je een goed bruto maandsalaris verwachten tussen de €2700 en €3700 op fulltime basis (afhankelijk van opleiding en werkervaring). Daarnaast krijg je de ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Tot slot… Een veelzijdige en verantwoordelijke functie waarin jij met het delen van verhalen binnen de organisatie en krachtige content het verschil kan maken in interne- en externe communicatie!

Lees hier meer…