Data Engineer Business Inteligence – Milieudienst Rijnmond – Schiedam

Taken en verantwoordelijkheden

Wil jij ook werken in een organisatie die werkt voor ruim 1,2 miljoen inwoners aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving in het Rijnmondgebied? Het cluster informatie/team datamanagement is op zoek naar een resultaat gedreven Data Engineer die mede uitvoering geeft aan de ambitie van de DCMR om zich verder te ontwikkelen als datagedreven organisatie.

 

Dit is wat we je bieden:

Om te beginnen je salaris: maximaal € 5.008,99 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding. Maar ook: de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond. Daarnaast bieden we je het volgende:

 • uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
 • reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s, die samenwerken hoog in het vaandel hebben;
 • een individueel keuzebudget van minstens 20%, dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000,00 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP.

Dit is wat je gaat doen:

Automatisering speelt in toenemende mate een cruciale rol in de informatievoorziening binnen de DCMR. Informatie afkomstig van alle clusters worden centraal vanuit een geïntegreerde Business Intelligence (BI) omgeving beschikbaar gesteld aan de gehele organisatie. Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten en complexiteit van het data warehouse en front end platform is er behoefte aan uitbreiding van het team met een ervaren Data Engineer om uitvoering te geven aan de ambitie van de DCMR om zich verder te ontwikkelen als datagedreven organisatie.

Jouw innovatieve BI-diensten wijzen managers en teams de weg naar efficiëntere bedrijfsprocessen en een slagvaardiger DCMR. Als spil tussen gebruikers en techniek, weet je complexe vraagstukken uit de organisatie te vertalen naar slim gebruik van data en heldere inzichten. Er is alle ruimte om vanuit eigen inzicht vorm te geven aan het datawarehouse voor ontsluiting van data uit bronsystemen on premise en in de cloud.
Met jouw enthousiasme en analytisch inzicht maak je het datawarehouse-team van DCMR compleet. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor onderhoud en doorontwikkeling van het datawarehouse. Jullie werken samen volgens de Scrum-methode. Een nauwe samenwerking met de gebruikersorganisatie is hierin cruciaal voor het maken van de juiste keuzes.

Dit is wat we van je vragen:

Je bent klantgericht, analytisch en resultaatgericht. Een echte teamspeler die zich thuis voelt in een Scrumteam. Daarnaast voldoe je aan het volgende:

 • je beheerst de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift;
 • een afgeronde HBO opleiding;
 • uitgebreide kennis en ervaring met SQL, SQL Server en Datavault;
 • kennis en ervaring met SSMS / Visual studio
 • kennis van en ervaring met Microsoft …