Mechanical Design Engineer Fulltime StartersNederland – Huisman – Schiedam

Ben jij een Mechanical Design Engineer en ben jij ‘equipped for impact’?

Wil je onderdeel zijn van een team van innovators dat wereldwijd actief is? En heb jij het in je om impact te maken? En heb je een master in Engineering, grote affiniteit met of interesse in complexe mechatronische systemen, minimaal 2 jaar ervaring als Mechanical Design Engineer binnen de (zware) mechanische engineering, offshore/maritieme of staalbouw sector, het vermogen om je snel aan te passen aan nieuwe eisen en weet je hoe je prioriteiten moet stellen? Lees dan verder. Misschien hebben wij de baan die je zoekt.

Eerst willen we onszelf even kort voorstellen.
Aangenaam, wij zijn Huisman. Wij ontwikkelen ‘step changing’ technische oplossingen en vertalen deze naar het ontwerpen en bouwen van de grootste construction equipment. Al decennia doen we over de hele wereld ons werk voor de sectoren offshore wind, geothermie, olie & gas, recreatie en civiele werken. We ontwerpen en produceren in-house en leveren onze turn-key producten aan klanten over de hele wereld. Klanten kiezen voor ons vanwege onze ondernemersgeest, vaardigheden, betrouwbaarheid en innovatieve oplossingen. Voorbeelden? Wat denk je bijvoorbeeld van de ’s werelds grootste Tub Mounted Cranes (2 x 10.000mt) die we hebben gemaakt voor Heerema. Kom je ook voor Huisman werken? Zorg dan dat je klaar bent om impact te maken. Met andere woorden: verras ons, onze klanten en… jezelf!

‘In tijden van verandering kijk je naar de oplossingen van de toekomst.’

William Walhout, Mechanical Engineer

We vragen veel van je, maar we hebben ook veel te bieden.

Verwacht een uitdagende functie in een internationale organisatie. Je bent onderdeel van een dynamisch en professioneel bedrijf waar innovatie, kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit centraal staan. Het complete ontwerp en de productie worden inhouse gedaan en we leveren turn-key producten aan onze klanten. We kunnen overal ter wereld leveren. Naast onze inspirerende werksfeer bieden we een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, afgestemd op jouw achtergrond en ervaring. Persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden zijn ook onderdeel van de deal. Dat betekent dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen tot een allround Senior Engineer met kennis van verschillende disciplines of dat je je gaat richten op Design, Structural Engineering of Routing. En laten we niet de uitstekende andere voordelen van het bedrijf vergeten, zoals regelmatige borrels in onze eigen bar.

Wat ga je doen als je aan de slag gaat als Mechanical Design Engineer bij Huisman?

Als Mechanical Design Engineer werk je regelmatig in een multidisciplinair projectteam waar jij verantwoordelijk bent voor de mechanische aspecten van het ontwerp. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor:

 • Modelleren en berekenen van mechanische ontwerpen voor zware (offshore-)installaties;
 • Tekenen van Systeem-, Basis- en gedetailleerde ontwerpen;
 • Bepalen van inkoopspecificaties met een nadruk op zaken met lange lead-tijden;
 • Ontwerpen met een focus op: materiaal gebruik, afmetingen/gewicht, aanpassingsvermogen en onderhoudstoegang;
 • Het uitvoeren van gedetailleerde berekeningen om het ontwerp te optimaliseren.

Benieuwd of jij ‘equipped for impact’ bent? Dan ben je:

 • Proactief en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied;
 • Communicatief sterk;
 • Een teamplayer, je werkt graag in multidisciplinaire en multiculturele teams en kan ook goed zelfstandig aan de slag;
 • Flexibel en creatief;
 • Klantgericht en gefocust;
 • Praktisch, nauwkeurig en punctueel.

Ten slotte nog enkele praktische zaken waar je ook over moet beschikken:

 • Een EU-paspoort/geldige werkvergunning voor Nederland;
 • Een praktische instelling en een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Nog steeds geïnteresseerd? Klinkt dit als iets voor jou?

Solliciteer online voor de functie Mecahnical Design Engineer door verder naar beneden te scrollen en daar te solliciteren.

We zijn benieuwd welke impact jij gaat maken!

Wil je meer informatie of zoek je iets dat beter bij je past?

Neem contact met ons op via ons contactformulier voor meer informatie over de functie of bekijk onze andere carrièremogelijkheden op deze website