Project engineer – Eneco – Schiedam

Bevestig je inschrijving voor je vacaturemeldingDeel viaWaarom kiezen voor Eneco?Heel Nederland schakelt om. Naar slimmer, schoner en duurzamer. Stadswarmte is hier onlosmakelijk mee verbonden. Steeds meer wijken in Nederland gaan van het gas af. Met een overheid die vol inzet op dit onderdeel van de energietransitie, is Warmte in de volle breedte voor Eneco een belangrijke tak van sport. Onze ambitie? In 2040 willen al onze klanten van 100% duurzame warmte voorzien. En, willen we steeds meer woningen van gas naar warmte omzetten. Hier hebben jou als Project engineer stadsverwarming keihard bij nodig.Wat ga je doen?Jij bent het technisch geweten van het team Als Project engineer werk je op binnen afdeling Realisatie waar we stadsverwarmingsnetten realiseren. Jij houdt je bezig met het projectontwerp: van het maken van een complex ontwerp tot het controleren van de details: jij bent van begin tot eind in charge voor zo’n twintig projecten en bent het technisch geweten van de afdeling. Vanaf je werkplek in een van onze kantoren ontwerp je nieuwe installaties, begeleid je uitbestede ontwerptrajecten en beoordeel je de resultaten. Samen met de projectverantwoordelijken bepaal je de beste wijze voor uitvoering van het project, bepaal je hoe een stadsverwarming tracé wordt geprojecteerd. In een notendop: als het om het technische ontwerp aankomt, kan iedereen blind op jou kunnen vertrouwen. Dankzij jouw technisch inzicht kan Eneco succesvol zijn in de exploitatie van zijn warmtenetten en kunnen nog meer klanten succesvol worden aangesloten en rekenen op warm water en een behaaglijke leefomgeving!Je bent verantwoordelijk ontwerpen van netten en installaties op het hydraulische, thermische en sterkte technische vlak. Binnen de gestelde standaarden maak je het ontwerp.Het samenwerken in een projectgroep (projectverantwoordelijke , werkvoorbereiding, tekenaar) om de projecten binnen Realisatie zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden.Het verzorgen van een overdracht richting de projectverantwoordelijke uitvoerder en deelt alle benodigde informatie m.b.t het projectontwerp.Het uitbesteden van engineering en tekenwerk naar externe partijen zoals engineeringsbureaus.Het bijhouden van de engineering voortgang op de aan jou toegewezen projecten. Dit zijn gemiddeld zo’n 20 projecten.Wat breng je mee?Om de groei van stadsverwarmingsnetten te realiseren zoeken we een deskundige, doener, een aanjager en een teamspeler. En nog meer:Je hebt een afgeronde technische HBO opleiding, bij voorkeur richting WTB of Civiele techniekJe hebt affiniteit met engineering en realisatie van stadsverwarming en/of pijpleiding systemen.Je laat een zelfstandige werkhouding zien en je toont inzicht in de materie.Je kunt scherp reageren op onvoorziene gebeurtenissen en bent stressbestendigJe hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een sociale teamspeler die makkelijk met verschillende partijen kan overleggen.Wat hebben we je te bieden?Een bruto jaarsalaris tussen de € 36.812,- en € 51.932,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland).Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.Vragen over deze vacature?Wil je meer weten over deze vacature bij Eneco? Bert Hendriksen, onze Teamleider Werkvoorbereiding & Engineering ai beantwoordt jouw vragen via.Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met de contactpersoon vanuit recruitment. De contactgegevens hiervoor vind je onderaan deze vacature. Verken je werkplekIn Schiedam aan de ‘s Gravenlandseweg werken zo’n 200 collega’s. Deze plek ademt techniek. Het is het hoofdkwartier van alles wat gebeurt rondom (grote) realisatieprojecten in stadswarmte. Ook voor de monteurs is het een thuisbasis, zij komen er voor werkoverleggen én voor (bij)scholing. Onze bedrijfsschool is hier namelijk ook gevestigd. Aangenaam! Dit is je teamJe maakt onderdeel uit van het team Realisatie binnen de business unit Heat & Industrials. We ontwikkelen, realiseren en exploiteren warmte- en koude distributienetten en warmte- en koude productiemiddelen. En dit doen we met succes: Eneco beschikt over een uitgebreid projectportfolio en een indrukwekkende staat van dienst in deze innovatieve en spannende tak van sport. Het team Realisatie werkt vanuit twee locaties, in Utrecht en Schiedam.Je komt te werken in een mooi team met een open en directe werksfeer. Men houdt van een dolletje en er wordt gezamenlijk hard gewerkt aan verbetering en innovaties om ons mooie werk veilig en betrouwbaar te houden.Over EnecoMet zo’n 2.000 collega’s zetten wij ons dagelijks in om o…