Jeugdzorgwerker C (Crisisopvang Jonge Jeugd) – Enver – Schiedam

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Sta je open voor het onverwachte en zie je in elk kind iets moois? Ben je een teamspeler maar ook prima in staat om zelfstandig je boontje te doppen? Dan is deze baan echt wat voor jou!

Opvang na een crisissituatie

We vangen kinderen op die (tijdelijk) niet thuis of in hun pleeggezin kunnen verblijven. Kinderen die veel hebben gemaakt en dat uiten in hun gedrag. We zoeken samen naar een passend perspectief met voorkeur in de thuissituatie of in het eigen netwerk. Wij werken nauw samen met ouders en betrokkenen om dit te realiseren. Hier is onze samenwerking met de ambulant hulpverlener heel belangrijk bij. We zorgen er voor dat de crisisperiode zo kort mogelijk is. Wanneer thuis wonen niet mogelijk zijn, zoeken we naar een passende vervolgplek.

Jouw werk

Als jeugdzorgwerker begeleid je de groep en zorg je voor een veilig en positief leefklimaat. Vanuit een betrokken en betrouwbare werkhouding lever je een bijdrage aan de observatie van de jongeren die verblijven op de crisisopvang. Je denkt actief mee over het toekomstperspectief van de jongere en de te bewandelen route. Je werkt op roosterbasis (dag-, avond-, weekend- diensten en feestdagen). We maken samen met rooster.

Het team

Je krijgt in dit team enthousiaste collega’s die vol overtuiging kiezen voor het werken met jonge jeugd in crisissituaties. Daarnaast werk je nauw samen met netwerk en ouders, een gedragswetenschapper, gebiedsmanager en de ambulant hulpverlener die verbonden is aan het team. Heb je een helicopterview, ben je analytisch, heb je kennis van GGZ problematiek of LVB problematiek? Dan ben je zeker een aanvulling op ons team!

Crisisopvang Jonge Jeugd

Deze crisisopvang is gevestigd in Schiedam. We bieden onderdak en begeleiding aan gemiddeld 4 tot 6 kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 8 tot 13 jaar die door verschillende oorzaken in een crisissituatie zijn geraakt. De hulp is gericht op het verhelderen van de individuele problematiek, het bieden van stabiliteit in de leefsituatie en het adviseren over het toekomstperspectief. Indien mogelijk werken we samen met ouders zodat de jongere terug naar huis kan. Wij streven ernaar om een jongere zo kort mogelijk op de crisisopvang te laten verblijven. Hierin wordt nauw samengewerkt met de ambulant hulpverleners van de Ambulante Spoedhulp.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een hbo-diploma (Social Work, MWD, SPH of Pedagogiek)
 • Je bent SKJ geregistreerd
 • Bij voorkeur heb je enkele jaren ervaring in de residentiële (24-uurs) hulpverlening
 • Je hebt kennis van de sociale kaart en hulpverleningsinterventies
 • Sleutelwoorden voor jou zijn: initiatief nemen, zelfstandig, flexibel, stevig in je schoenen staan en ‘out-of-the-box’ denkend.
 • Ons aanbod

  Omdat jij goed voor onze jongeren zorgt, zorgen we ook goed voor jou! Dat blijkt ook uit onze arbeidsvoorwaarden, we bieden je:

 • Een salaris van minimaal € 2.403,- tot maximaal € 3.568,- bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek, schaal 8 conform de CAO-jeugdzorg)
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van zwangerschapsvervanging voor 30 uur per week
 • Los hiervan bieden wij je uiteraard nog veel meer. Bekijk hier al onze .

  Werken bij Enver

  Bij Enver kunnen kinderen, jongeren en hun ouders terecht voor preventieve hulp, basishulp en specialistische hulp. We ondersteunen kinderen, jongeren en gezinnen op verschillende manieren. Onze medewerkers werken in een wijkteam, bieden specialistische hulp aan huis, schoolmaatschappelijk werk, ouderschapsbemiddeling na scheiding, opvoedcursussen en trainingen. We bieden kinderen en jongeren ook een plek om tijdelijk te wonen als het thuis niet meer gaat, zoals pleegzorg, gezinshuizen, kamertraining, leefgroepen of crisisopvang. Enver is actief in de regio’s Rotterdam Rijnmond (Rotterdam en omgeving tot en met Goeree-Overflakkee), Midden-Holland (Gouda en omgeving) en Zuid-Holland zuid (Dordrecht en omgeving).

  Klik hier om te solliciteren